لزوم مبارزه مداوم با مافیای زباله پوشش متنوع زائران مسجدالنبی (ص) در حج ۱۴۰۳ + عکس اطلاعیه آموزش‌وپرورش تهران درباره امتحانات پایه نهم + جدول نحوه دریافت حکم همسان‌سازی بازنشستگان کشوری + جزئیات هوای مشهد در وضعیت سالم (۱۴۰۳/۰۳/۰۳) هلال‌احمر سبزوار ۱۱ گروه برای پوشش آیین تشییع شهید جمهور به مشهد اعزام کرد (۳ خرداد ۱۴۰۳) بارش باران و مه‌گرفتگی در جاده‌های ۱۲ استان کشور (۳ خرداد ۱۴۰۳) حمله مسلحانه به ۲ کارمند گمرک در سیستان و بلوچستان انفجار مین در سردشت موجب قطع‌عضو یک نفر شد استقرار ۸۰ آمبولانس در مسیر مراسم خاکسپاری رئیس جمهور در مشهد پوشش ۱۰۷ نوع بیماری خاص و سخت درمان در دوران شهید آیت الله رییسی سنت حسنه «رتبه‌بندی معلمان» یادگار شهید رئیسی است تغییرات محیطی موجب افزایش بیماری‌های آلرژیک شده است از ابتلای ۶۰ درصد ایرانی‌ها به چاقی تا ارتباط ۱۳ سرطان به چاقی! باید‌ها و نباید‌های غذایی برای افسردگی کبد برای حفظ سلامت مغز اسید تولید می‌کند ۴ تمرین مفید که به تقویت حافظه و تمرکز کمک می‌کند چگونه احترام به والدین را به فرزندان خود بیاموزیم؟ این میوه‌ها را به هیچ عنوان در یخچال نگه ندارید استفاده از رایحه‌های خاص در درمان فراموشی | ارتباط غیرمنتظره بین جوهر نعنا و آلزایمر
سرخط خبرها

روزه و روزه‌داری از نگاه طب سنتی

  • کد خبر: ۱۰۳۵۹۳
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
روزه و روزه‌داری از نگاه طب سنتی
دکتر زهرا نقیبی - متخصص طب‌سنتی

افزون بر دستاورد‌های معنوی که ماه مبارک رمضان برای بهتر شدن حال دلمان دارد، نظم در غذا خوردن و زمان خوابیدن هم آثار مثبتی بر سلامت جسمانی‌مان دارد که اگر همراه با رعایت چند نکته مهم باشد، می‌تواند سلامت جسم و روان را باهم تضمین کند.

نکته اول: خوردن سحری و افطاری هر دو واجب است، ولی باید از پرخوری و درهم‌خوری به‌شدت پرهیز کرد. از آنجایی که این روز‌ها فاصله افطار تا سحر بسیار کوتاه است، توصیه می‌شود وعده‌های غذایی همان دو وعده افطار و سحر باشد و شام میل نشود. افطاری هم سبک باشد و تا هنگام سحر هضم شود، چون یکی از اصول حفظ تندرستی این است که قبل از گرسنگی و هضم کامل غذایی که در وعده قبل مصرف کرده‌ایم، غذای دیگری مصرف نکنیم.

نکته دوم: افطار باید با یک نوشیدنی گرم و شیرین باز و غذای اصلی با فاصله نیم‌ساعت پس از پیش غذا خورده شود.

نکته سوم: در روز‌های روزه‌داری باید تعادل و تنوع درغذا را رعایت و از همه گروه‌های غذایی به میزان کافی استفاده کرد. هم‌چنین از مصرف بی‌رویه مواد قندی، نوشیدنی‌های شیرین و مواد چرب و سرخ‌شده و شور پرهیز کرد، چون این خوراکی‌ها سبب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن و چاقی می‌شود.

نکته چهارم: در فاصله بین افطار تا سحر باید به میزان لازم نوشیدنی مصرف کرد. بهتر است آب‌رسانی به بدن عمقی باشد. برای این منظور شربت خاکشیر، تخم شربتی، اسفرزه و تخم ریحان به همراه کمی آب‌لیموی تازه یا شربت سکنجبین و در وعده سحر نیز مصرف سبزی و صیفی‌جات توصیه می‌شود. این مواد حاوی آب هستند و از تشنگی در طول روز و ایجاد یبوست جلوگیری می‌کنند. مصرف چای غلیظ و پررنگ نیز به علت ادرارآور بودن، به‌ویژه در سحر توصیه نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->